Font Size

Cpanel

Rapport från Höstmötet 2012

En övrig fråga kom upp, och det var en önskan om att vi ska ordna en resa till Släktforskardagarna i Köping 2013 . Det frågan har styrelsen redan tagit upp på ett möte och det kommer vidare information när det börjar bli dags.

 

Information och påminnelse från Jan Wallin om Dis Bergslagens tematräff 7 november, 30-års jubiléum 10 november samt föreläsningskväll 13 november.
Allt finns bokat i kalendern på höger sida.

Till fikat fick vi väldigt goda mackor och kaffe med kaka. Alla dessa mackor hade Lisbet och Margareta brett och plockat med under ett antal timmar innan de kunde serveras.

När fikat var klart var det dags för föreläsare Lars-Åke Karlsson som tog oss med på en vandring från gamla söder i Örebro och norrut. Han visade med många egna bilder hur de gamla träkåkarna såg ut och vilka i några av husen. Vi fick se hur Drottninggatan var smal och kullrig och de fantastiska bakgårdarnas alla olika konstruktioner av dass, matkällare och annat. På ett ställe fanns även en annorlunda utbyggnad av entrén till huset.De flesta bilder var dessutom i färg, så det blev mer levande. Lars-Åke fyllde också på med egna berättelser om de olika affärerna vi fick se på bilderna.
En fantastisk föreläsning!

Sen blev det lotteri med ett stort antal lyckliga vinnare, en medlem hade tur och vann hela två vinster.

Summa summarum, en lyckad kväll!
Du är här: Hem Föreningen Historik Aktiviteter 2012 Rapport från Höstmötet 2012