Höstmötet 2020 kommer att äga rum tisdagen 20 oktober kl. 18:30.
Under pågående pandemi och restriktioner från Folkhälsomyndigheten kan vi inte
ordna sedvanligt fysiskt höstmöte med föreläsning och förtäring.
Vi erbjuder istället ett digitalt höstmöte med hjälp av videokonferensprogrammet Zoom.
Vi kräver en anmälan för att kunna delta i höstmötet.
Ange ditt namn (om möjligt även medlemsnummer) och eventuell familjemedlems namn samt rubriken Anmälan till höstmötet.
Under vecka 42 kommer du som anmält dig att få ett mejl som förklarar hur du gratis laddar ner programmet Zoom
och hur du ansluter till mötet.
Du kan använda dator, surfplatta eller smart mobiltelefon.
Reservera tiden från 18:00 till 19:30 så vi kan registrera röstlängden innan mötet
Om du redan nu vill prova nedladdningen av Zoom följ länken https://zoom.us/download  och välj Zoom Client och tryck Download alternativt Zoom Mobile Apps.
Installera programmet. Det behövs inte att man skapar konto men det kan vara bra för framtiden
Höstmötet ska fastställa nästa års medlemsavgifter. Dessutom ges Information om kommande aktiviteter och möjlighet till diskussioner.

Information och kallelse har den 6 september skickats som mejl till de som uppgett rätt e-postadress.

I vår Facebook-grupp Örebro Släktforskare
har vi nu startat upp för lite aktiviteter i form av läshjälp
och annat vi i dagsläget inte kan ordna i lokalen.
Är du inte redan med i vår privata grupp kan du lätt ansöka om att få vara med om du har Facebook.
Rita Lind (ett av våra DNA-proffs) är en av våra administratörer för gruppen.
Men vi hjälps ju naturligtvis åt alla som ser vad som frågas att svara på alla frågor efter bästa förmåga.
Välkommen in!
Hej alla nuvarande
och blivande medlemmar i Örebro Släktforskare!

Den här våren blev inte som vi tänkte oss.
Sommaren blir annorlunda också. Troligen blir hösten inte som vi tänker oss heller.
Redan i mars stängde vi lokalen för kurser, forskning och annan aktivitet på grund av Corona.
Vi har heller inte haft föreläsningar som var tänkta.
Information till besökare i vår lokal Släktkällaren
Vår styrelse har beslutat att hålla Släktkällaren stängd tills vidare för forskning och kurser
med anledning av Corona-virusets härjningar.
Vi återkommer på denna plats när vi öppnar igen.
 DNA molekyl    DNA-café i Örebro
Tanken är att de medlemmar som anslutit sig till FamilyTreeDNA
och fått sina första testresultat ska kunna träffas och utbyta erfarenheter.

Vi har stängt DNA-caféet tillsvidare p g a Coronaviruset.

Du behöver ha med dig uppgifter om kit-nummer och inloggningskoder.
Tänk på att inte spara din inloggning på forskarsalens datorer.
Vi kommer att annonsera på vår hemsida i kalendern
och på Facebook-gruppen Örebro Släktforskare.
Rita och Janne guidar och svarar gärna på alla frågor.
Som sig bör på café serverar vi kaffe med tilltugg.

Du är här: Hem Föreningen Historik Aktiviteter 2020