Font Size

Cpanel

Resa till Stockholms stadsarkiv

St_stadsark

Onsdag 22 maj åker vi till Stockholms stadsarkiv.

Det är en av Sveriges största arkivinstitutioner. Här förvaras arkivhandlingar från Stockholms stads och läns myndigheter, föreningar och privatpersoner från 1500-talet fram till idag. Här finns också mycket, mycket mer.

Stockholms stadsarkiv är också landsarkiv för Stockholms län och då kan man finna statliga arkiv t.ex. kyrkoarkiven och arkiven efter domstolarnas, polisens och tullens verksamhet i länet.

 

Vi kommer inte åka egen buss utan åker med Lindbergs buss som går till Stockholm, för att inte behöva ställa in om det blir för få som vill åka.

Man bokar och betalar sin egen biljett hos Lindbergs buss. Man bokar på Lindbergs buss hemsida eller ringer dem på 019-31 50 50.

Besök Stockholms stadsarkivs hemsida och kolla runt vad de har. Ett tips kan vara att ringa dem i förväg om det är saker de måste plocka fram, för då finns materialet på plats när du kommer. Annars får man beställa på plats och då kan det ta dyrbar tid för dig innan du har sakerna i din hand.

För att det ändå ska bli lite gemenskap på resan hör du av dig till Kerstin Andersson när du har bokat din resa. Hon meddelar sedan de som ska åka vilka andra som också följer med på resan. Kerstin når du på telefon 019-13 41 22 eller 073-992 32 63.

Du är här: Hem Föreningen Historik Aktiviteter 2013 Resa till Stockholms stadsarkiv